Neurofeedback Bolt

Figyelemfejlesztés gyerekeknek

Az alábbiakban két olyan neurofeedback rendszer bemutatását találja, amelyek a gyermekek figyelmi állapotának fejlesztését célozzák és könnyen használhatóak otthoni környezetben, vagy akár utazás közben is. A gyerekeknek szóló neurofeedback eszközök programjai a játék örömén keresztül, észrevétlenül hatnak a figyelmi képességre és a koncentrációra.

FIGYELEM! Az otthon használható neurofeedback rendszerek nem alkalmasak súlyosabb nehézségek kezelésére, mint az autizmus spektrumzavar, figyelemzavar, ADHD, stb. Ezek az eszközök csak és kizárólag a frontális lebeny fejlesztését szolgáljak; a felsorolt nehézségek esetén pedig a többi agyterület tréningje elengedhetetlen az állapotjavuláshoz. Vásárlás előtt érdemes lehet elvégeztetni egy állapotfelmérést, amelynek eredményei alapján tisztázódhat, hogy neurofeedback tréningre, vagy egy otthon használható eszközre van-e szüksége gyermekének. A hagyományos neurofeedback tréningről itt tud tájékozódni. További kérdésével keressen a következő email címen: info@figyelemfejlesztes.hu .

1. ZIP és a Ködben úszó hegy – EEG visszajelzésen alapuló figyelemfejlesztés gyerekeknek

figyelemfejlesztés gyerekeknek ZIP

Amennyiben gyermekének nehezére esik odafigyelnie, koncentrálnia, akkor érdemes kipróbálni a NeuroSky ZIP játék neurofeedback termékét, amely hatékonyan és játékos formában segíti a gyermek figyelmének fejlesztését. A játék 6 és 12 éves kor közötti gyermekeknek nyújt izgalmas élményt.

A játék alapját a Neurosky Mindwave headsetje adja, amely képes a frontális lebenyen megjelenő agyhullámokat érzékelni és feldolgozni, továbbá visszajelzést adni arról, hogy a használója mennyire van relaxált figyelmi állapotban.

A játékról: ZIP egy fiatal tanonc, aki társaival azt a feladatot kapta, hogy a hegyen élő Nagymesterüket ébresszék fel álmából. A hegy felé tartó út során különböző akadályokat kell kikerülniük és drágaköveket összeszedniük. A feladatokat, tehát az út akadályainak a kikerülését és a drágakövek összegyűjtését csak akkor lehet jól elvégezni, ha a gyermek képes koncentrálni figyelmét és relaxált állapotba kerülni. Gyakran ennek a figyelmi állapotnak az elérése nem tudatosítható azonnal. Nagyon sok gyakorlást igényel, de a megfelelő, napi szintű tréningezés segítségével rögzül és a mindennapi életben is jótékony hatást fejt ki, például a tanulásban. Hetente 3-4 alkalommal, 20-30 percben érdemes használni a játékot. A játékidőt a szülő is tudja kontrollálni és irányítani; valamint képet kaphat arról, hogy gyermeke hogyan halad.

2.Fókusz Pókusz – EEG visszajelzése alapuló figyelemfejlesztés gyerekeknek

figyelemfejlesztés gyerekeknek focus pocus

A Fókusz Pókusz egy izgalmas, és kimondottan gyerekeknek szóló figyelemfejlesztő játék, amely más kognitív – tanuláshoz szükséges – képességek megerősítését is szolgálja.

A MindWave valamint a NeuroSky cégek által megalkotott neurofeedback program segítséget nyújt a gyermekeknek a megfelelő figyelmi és koncentrált állapot kialakításában mégpedig egy számítógépes játékon keresztül.

Fókusz Pókusz egy fiatal varázslótanonc, aki a saját varázserejét felhasználva próbálja a különböző helyzeteket megoldani. Boszorkányokkal, múmiákkal és különböző mesebeli lényekkel veszi fel a harcot és folyamatosan fejleszti a saját képességeit.

A gép működése: A headset érzékeli az agyhullámokat, majd Bluetooth kapcsolat segítségével egy, a számítógépre, mobiltelefonra vagy tabletre telepített programnak továbbítja a jelet. A program támogatja a MAC, és egyéb PC- rendszereket, valamint az Apple iOS és Android rendszerű okostelefonokat és tableteket is.

Vásárlás

Amennyiben szeretné megvásárolni a terméket, úgy kattintson az eszköz nevére a kép felett! A megrendelések felvételét és a szállítást egy német cég végzi.

A termék megfelelő használatához szükség van egy Bluetooth kiegészítőre is.