Rólunk

Kovács Tamás – pszichológus, neurofeedback tréner

Korábban az Újbudai Nevelési Tanácsadóban dolgoztam gyermekpszichológusként; jelenleg magánrendelés keretei között gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt folytatok pszichológiai konzultációt és gyermekterápiát.

Munkám során felfigyeltem arra, hogy bizonyos nehézségek esetén, amelyek az idegrendszer fejlődésének elakadása során bukkanak fel; szükség van a terápia mellett fejlesztésre (gyógypedagógiai, mozgásfejlesztés, logopédia, stb) is. Éppen ezért, a módszertáram bővítésének céljából tanultam ki az egyik legkorszerűbb fejlesztési eszköz, a neurofeedback használatát, amely figyelemzavarral élő gyermekek és felnőttek esetében, valamint különböző tanulási problémák során meglehetősen hatékony segítségnek bizonyul.

Jelenlegi és korábbi munkahelyeim:

 • Magánrendelés (gyermekterápia; pszichológiai konzultáció felnőttek részére)
 • Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat – XI. kerületi tagintézmény (nevelési tanácsadás, szakértői bizottsági tevékenység)
 • Kék Pont Alapítvány – City Art Műhely
 • Drog-Stop Budapest Egyesület
 • Megállócsoport Alapítvány

Tanulmányaim:

 • Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus – PTE-BTK
 • Okleveles Pszichológus – PPKE-BTK
 • EEG-Biofeedback, Neurofeedback tréner – Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
 • Módszerspecifikus gyermekterapeuta képzés (folyamatban) – EGO Klinika
 • Családterapeuta képzés (folyamatban) – Magyar Családterápiás Egyesület
 • Williams Életkészségek Facilitátor képzés – SOTE Magatartástudományi Intézet
 • Tanulástechnika képzés – Vadaskert Alapítvány

Kollár Balázs – pszichológus, neurofeedback tréner

neurofeedback, pszichológia
Neurofeedback tréner, pszichológus

Kollár Balázs vagyok, pszichológus és neurofeedback tréner. Tanulmányaimat fejlődésklinikai szakirányon végeztem, és ennek megfelelően a későbbiekben is a gyermekek pszichés megsegítése és fejlesztése a szakmai célom. Úgy vélem, a neurofeedback-tréning keretein belül valós támogatást tudok nyújtani olyan személyek számára, akik nehézségeket tapasztalnak figyelem, koncentráció és tanulás terén, vagy szeretnének kiemelkedően teljesíteni az iskolában vagy a munkahelyükön. Úgy látom, ez a modern módszer jól illeszkedik azokhoz a személyekhez, akik az előbb felsorolt problémák miatt küzdenek a teljesítmény kérdéskörével: megnyugtató módon zökkenti ki az egyént a mindennapokból, nem kíván nagyfokú erőfeszítést, és a legtöbb esetben látványos eredményeket képes produkálni, amit a kliens a mindennapjaiban is kézzelfoghatóan tapasztal.

Számomra a legfontosabb a fejlődés, mind a szakmai- mind a magánéletemben. Igazi támogató karakternek gondolom magam, életem minden területén igyekszem segíteni társaimat – úgy gondolom, hogy a másoknak nyújtott támogatás és elfogadás a legfontosabb pillére annak, hogy biztonságban fejlődjön az emberi szellem és lélek, ezt pedig a kliensekkel való munka során is kiemelten fontosnak tartom.

Tanulmányaim:

Országos Biofeedback és Neurofeedback Egyesület, neurofeedback tréner

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, viselkedéselemző

Kovács Tímea – gyógypedagógus, logopédus, neurofeedback tréner

Kovács Tímea vagyok, gyógypedagógus, logopédus, neurofeedback tréner. Alapfokú diplomámat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán szereztem, logopédia és hallássérültek pedagógiája szakirányokon. Jelenleg főállásban általános iskolában dolgozom sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek logopédusaként, valamint magánórákat is vállalok, főként beszédtechnika, illetve diszlexia/diszkalkulia reedukáció területén, továbbá neurofeedback tréningeket tartok.

Gyakorlati tapasztalatok alapján úgy éreztem, hasznos volna egy más megközelítésű, egyszerű, kézzel fogható, modernebb módszertant is elsajátítani a figyelem fejlesztésére, és úgy gondolom a neurofeedback tréning erre remek megoldás lehet. Fő motivációmat a szülők/kliensek visszajelzéseiből merítem.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek problémájára -akik mindennapi nehézségekbe ütköznek figyelmi nehézségek miatt- a lehető legtöbb módon lássak rá és tudjam segíteni őket, ezért a már elsajátított tudás folyamatos gyakorlati alkalmazása mellett mindig igyekszem tovább bővíteni ismereteimet. Nem csak gyógypedagógusként, de neurofeedback trénerként is célom, hogy szakmailag fejlődjek.

Szakmai élet:

A logopédia szakterületéhez kapcsolódó információkkal, módszertani fejlesztésekkel igyekszem naprakész lenni, jó kapcsolatot ápolni a kollégákkal, továbbképzésekre és konferenciákra járni. Mindezek mellett a továbbiakban is szeretnék a hallássérültek pedagógiájával és a hallási figyelem fejlesztésének foglalkozni.

Neurofeedback tréner végzettségemet 2019 elején szereztem, ezt követően egy gyakorlati periódus következett, és csak a biztos tudás, tapasztalataim bővítése után álltam munkába. Jelenleg amplitúdó tréninggel dolgozom. Ezen szakterületen szerzett tudásomat is bővíteni tervezem a jövőben.

2020-ban csatlakoztam az Országos Biofeedback és Neurofeedback Független Egyesülethez (OBNE), szakmai együttműködés és saját szakmai fejlődésem érdekében. Az OBNE tagjaként igyekszem aktívan részt venni az egyesületi háttérmunkálatokban is.

Tanulmányaim:

Mozgásfejlesztő szakmódszertanos pedagógus képzés

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, Neurofeedback terapeuta képzés

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar – Logopédia szakirány bsc.

ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar – Hallássérültek pedagógiája szakirány bsc.

ELTE Természettudományi Kar – Biológia specializáció