Online logopédia

Online logopédia

A jelenlegi helyzet miatt érvényes távoktatás miatt -bár tudjuk, hogy ez csak szükségmegoldás- előre nem látott nehézségekkel szemben találják magukat a szülők. A különböző tantárgyak agyagának elsajátítása még csak-csak megoldható, de mi lesz a további fejlesztésekkel? Ebben szeretnék segítséget nyújtani, a gyerekeknek tartott logopédiai foglalkozásokkal, videóórák keretén belül.

Hogyan zajlik a foglalkozás, milyen keretei vannak?

A foglalkozások videohíváson keresztül zajlanak, de a szükségállapot befejeztével személyes foglalkozásokra váltanánk (hiszen az online logopédiai foglalkozás sajnos nem helyettesíti a valódi, élő kétszemélyes helyzetet, azonban szinten tartáshoz megfelelő lehet). Ezek első sorban egyéni magánórák, de kérés esetén ezt módosíthatjuk maximum 3 fős foglalkozásra. Az idői keret átlagosan 45 perc, de ez függ a gyermek figyelmi képességeitől és terhelhetőségétől.

Milyen online logopédiai terápiákra tudok jelentkezni?

Jelenleg diszlexia prevenciós, diszlexia reedukációs, diszkalkulia reedukációs és komplex nyelvi fejlesztésre tudnak jelentkezni.

Mi a terápia menete?

Online logopédia

A fejlesztést minden estben megelőzi egy alapos felmérés, melynek során egy átfogóbb képet kapunk a képességstruktúráról, mely területekre tudunk hatékonyan építeni és mely területek szorulnak fejlesztésre. Ez után egyénre szabott fejlesztési tervet készítek, amely meghatározza a további foglalkozások irányát.

Van-e egyéb fontos tudnivaló?

Az online logopédia foglalkozásokhoz szükséges a stabil és viszonylag gyors internetkapcsolat megléte, továbbá a jelentkezőnek tudnia kell legalább fél órán át a gép előtt ülnie és figyelni.

Kovács Tímea – gyógypedagógus, logopédus

Elérhetőség: 06-20-366-61-83, info@figyelemfejlesztes.hu

Az online logopédiai foglalkozás áráról telefonon/emailbe érdeklődjenek.

Fotó: Utah State Library , Lizette Greco